Var och hur kan jag se världsmästerskapen i friidrott online?

En av de stora höjdpunkterna under sommaren 2023 är världsmästerskapen i friidrott som hålls i Budapest under perioden 19-27 augusti. De bästa atleterna från hela världen samlas för att tävla på en helt ny stadion inte långt utanför Budapests centrum, och det kommer att bli härlig stämning och många spännande uppträdanden.

I Sverige är det TV4 som har rättigheterna att visa friidrotts-VM på TV och det innebär att vem som helst kan besöka www.tv4.se och se livesändningarna på TV4:s hemsida (om du har ett giltigt abonnemang) . Den är helt perfekt för alla entusiaster som vill heja på alla svenska idrottare. Men vad kan man göra om man vill se VM i friidrott online på TV4, men står utanför Sveroge? Kanske kopplar du av på semestern någon annanstans i Europa eller på en annan kontinent?

Om du är svensk medborgare och har svensk legitimation är det väldigt enkelt att lösa det hela så länge du befinner dig i ett EU- eller EES-land. Då är det bara att använda detta ID så kommer du direkt kunna se TV4:s sändningar från Budapest på TV4Play, oavsett var i Europa du befinner dig.

världsmästerskapen i friidrott online

Däremot är en svensk legitimation till liten hjälp om du befinner dig utanför EU/EES. Då finns det inget du kan göra längre. Eller, det finns något du kan göra, men det betyder att du måste få TV4:s hemsida att tro att du är i Sverige, även om du faktiskt reser i USA, eller kanske utforskar forntida pyramider i Egypten, eller ligger på stranden i Rio. Vad är lösningen?

Om du är utanför EU/EES och vill se friidrotts-VM på svensk TV.

Det är faktiskt väldigt enkelt. Allt du behöver är ett VPN-abonnemang med NordVPN. Detta är en mycket solid VPN-leverantör med servrar i mer än sextio länder, inklusive Norge. I samma ögonblick som du ansluter till en av deras VPN-servrar krypteras din data, och all din onlinetrafik skickas via VPN-servern du har anslutit till. Du kommer med andra ord att surfa på nätet med en svensk IP-adress om du ansluter till en server i Sverige, vilket återigen gör att TV4 kommer att tro att du är i Sverige.

I så fall behöver du inte heller längre svensk legitimation! Allt du behöver göra är att besöka TV4:s hemsida, köpa ett abonnemang, så kan du se VM i friidrott live från Budapest och allt annat innehåll på TV4:s sidor utan några världsliga saker.

NordVPN

Du kan senare använda NordVPN för att titta på Netflix-innehåll i många andra länder. Du kan också ansluta till en NordVPN-server i Ungern och besöka www.mediaklikk.hu och se världsmästerskapen i friidrott live på M4 Sports sidor. Det finns otroligt många möjligheter som väntar på dig om du äger ett NordVPN-abonnemang, så det är bara att prova dig fram.

Det är också möjligt att ansluta till en NordVPN-server i Norge. Du får då en norsk IP-adress och du kan se VM i friidrott helt gratis online på www.nrk.no. Du behöver inte ett abonnemang eller ett norskt ID så länge du använder NordVPN och är ansluten till en VPN-server i Norge.

NordVPN har en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så om du inte gillar det är det bara att avbryta ditt abonnemang så får du pengarna tillbaka.

Då återstår bara att heja på de svenska atleterna i Budapest!

Om du har frågor eller kommentarer, använd bara kommentarsfältet nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *