Titta på SVT från utlandet

SVT (Sveriges Television) är den svenska rikstäckande TV-sändaren och erbjuder ett brett utbud av populära TV-program inom olika genrer. De producerar fantastiskt innehåll själva, och du kan även se tv-serier och filmer producerade av andra tv-nätverk på plattformen. Utöver detta sänder SVT sportevenemang och andra fantastiska evenemang online. Vad kan du göra om du vill se SVT på nätet utanför Sverige? Som du säkert redan vet är mycket innehåll blockerat för tittare utomlands. Finns det något sätt att streama SVT live i övriga Europa och på andra kontinenter?

Jag ska ge dig en snabb lösning på problemet först. Om du har bråttom, följ dessa instruktioner så kan du se SVT online på några minuter. Om du vill få mer bakgrundsinformation, förstå vad du gör och även lära dig mer om SVT i Sverige, fortsätt läsa.

svt utomlands

Det enkla sättet att se SVT online utanför Sverige.

Följ dessa steg och se SVT online på mindre än fem minuter. Lösningen är att få SVT:s hemsida eller applikation att tro att du befinner dig i Sverige. Du kan fixa detta på följande sätt.

 • Besök NordVPN-webbplatsen och köp ett abonnemang hos VPN-leverantören. Du kan välja mellan flera abonnemang. Oavsett vilken du väljer är du skyddad av deras fulla återbetalningspolicy som gäller i 30 dagar.
 • När du har köpt ett NordVPN-abonnemang, fortsätt genom att ladda ner NordVPN-applikationen till din dator, telefon eller surfplatta. Det är enkelt att installera applikationen och det är ännu enklare att använda.
 • Starta NordVPN-applikationen och anslut till en server i Sverige. Detta ger dig en svensk IP-adress. Som en konsekvens får du tillgång till allt innehåll på https://www.svtplay.se/
 • Se allt innehåll som du vill se på SVT. Du kan också besöka Netflix hemsida för att streama svenskt Netflix-innehåll när du har sett klart SVT. NordVPN arbetar även med andra svenska TV-nät och streamingtjänster.

Det var det enkla och snabba sättet att se SVT utanför Sverige. Men låt mig berätta mer om NordVPN, återbetalningspolicyn, andra saker du kan göra med VPN, och även ge dig några förslag på vad du kan se på SVT.

Programmet är endast tillgängligt i Sverige.
Programmet är endast tillgängligt i Sverige.

Vad är NordVPN? Vad handlar en VPN om?

NordVPN är en virtuell privat nätverkstjänst (VPN) som tillåter användare att säkert komma åt internet via en krypterad anslutning. Det grundades 2012 och är baserat i Panama.

NordVPN:s huvudmål är att ge användare ett säkert och säkert sätt att surfa på internet utan att avslöja deras identitet eller plats. Detta uppnås genom användning av VPN-servrar som finns i olika länder runt om i världen. När en användare ansluter till NordVPN krypteras deras internettrafik och dirigeras via en av dessa servrar, vilket gör det svårt för någon att spåra deras onlineaktiviteter.

NordVPN erbjuder en rad funktioner utformade för att förbättra användarnas integritet och säkerhet. Dessa inkluderar:

 • Kryptering av militär kvalitet för att skydda användardata
 • En strikt policy för ingen loggning för att säkerställa användarnas integritet
 • Automatisk avbrytare för att skydda mot dataläckor
 • CyberSec-funktion för att blockera annonser och skadliga webbplatser
 • Dubbel VPN för extra säkerhet
 • Lök över VPN för anonym surfning på Tor-nätverket

NordVPN är tillgängligt på flera plattformar, inklusive Windows, macOS, Linux, Android och iOS. Den erbjuder även webbläsartillägg för Chrome och Firefox. Tjänsten har mer än 10 000 000 prenumeranter världen över, vilket innebär att den är välkänd och har ett gott rykte.

Hur fungerar NordVPNs återbetalningspolicy?

NordVPN erbjuder en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti på alla sina prenumerationer. Om en kund bestämmer sig för att de inte är nöjda med tjänsten av någon anledning inom de första 30 dagarna efter sin prenumeration, kan de begära full återbetalning.

Återbetalningspolicyn är enkel och enkel att använda. Här är stegen att följa för att begära en återbetalning:

 • Kontakta NordVPN kundsupport – För att initiera en återbetalning kan kunder kontakta NordVPNs kundsupportteam via livechatt eller e-post. Kundsupportteamet kommer att be om information för att verifiera kontot och anledningen till återbetalningen.
 • Avsluta prenumerationen – För att få en återbetalning måste kunder avbryta sin prenumeration inom 30 dagar efter det första köpet. Kundsupportteamet kan hjälpa till med att säga upp prenumerationen om det behövs.
 • Ta emot återbetalningen – NordVPN kommer att behandla återbetalningen till den ursprungliga betalningsmetoden när avbokningen har bekräftats. Återbetalningen bör framgå av kundens konto inom några arbetsdagar.

Det är viktigt att notera att 30-dagars pengarna-tillbaka-garantin endast gäller för nya NordVPN-prenumerationer och inte kan användas för förnyelser. Om prenumerationen köptes via en tredjepartsplattform, såsom App Store eller Google Play, kan återbetalningspolicyn vara annorlunda, och återbetalningen måste begäras via plattformen i fråga.

Några av de bästa TV-serierna producerade av SVT.

SVT har producerat mycket fantastiskt innehåll. Min personliga favorit är Broen, men SVT har producerat många andra fantastiska tv-serier utöver Broen. Jag kan inte garantera att alla dessa är tillgängliga på SVTPlay just nu, men om de är det bör du definitivt se dem alla.

 • Bron/Broen (Bron) – en kriminalthriller som utspelar sig på gränsen mellan Sverige och Danmark, där en kropp hittas på bron mellan de två länderna. Serien följer en svensk och dansk detektiv när de arbetar tillsammans för att lösa fallet.
 • Äkta människor (Real Humans) – ett sci-fi-drama som utspelar sig i en nära framtidsvärld där robotar som kallas ”hubots” har blivit en allestädes närvarande del av vardagen. Serien utforskar de etiska och moraliska konsekvenserna av att skapa intelligenta maskiner som är kapabla till mänskliga känslor.
 • Vår tid är nu – ett historiskt drama som utspelar sig i Sverige efter andra världskriget, där en familj driver en populär restaurang i Stockholm. Serien utforskar de sociala och politiska förändringar som svepte genom Sverige i mitten av 1900-talet.
 • Andra Avenyn (Second Avenue) – en långdragen dramaserie som följer en grupp ungdomars liv i Göteborg, Sverige. Serien behandlar teman som kärlek, relationer, familj och personlig tillväxt.

En kort historia av SVT.

SVT grundades 1956 som en sammanslagning mellan landets två befintliga publika tv-kanaler, Radiotjänst TV och Sveriges Radio TV. Syftet var att tillhandahålla högkvalitativ programmering som kunde utbilda, informera och underhålla det svenska folket.

Under de första åren fokuserade SVT främst på nyheter och utbildningsinnehåll. När kanalen växte i popularitet expanderade den till andra genrer, inklusive drama, komedi och sport.

Ett av de mest betydelsefulla ögonblicken i SVT:s historia var debuten av dess flaggskeppsnyhetsprogram ”Aktuellt” 1958. Programmet blev snabbt ett av de mest sedda TV-programmen i Sverige och är en del av SVT:s program än i dag.

SVT har under åren fortsatt att utvecklas och anpassa sig till förändrade tekniker och tittarvanor. På 1990-talet var det ett av de första TV-bolagen i världen som erbjöd textning för hörselskadade, och på 2000-talet började man erbjuda onlinestreaming av sina program.

Är du redo att se SVT utomlands?

Jag har gett dig mycket information i den här artikeln om SVT och hur du kan se allt dess innehåll utanför Sverige. Glöm inte att du kan använda NordVPN på samma sätt för att avblockera TV-nät och streamingtjänster i andra länder, precis som tjänsten kan användas för att se SVT online. Klicka på länken nedan för att besöka NordVPN-webbplatsen just nu.

NordVPN

Om du har kommentarer eller frågor, använd kommentarsfältet nedan.